Yhteydenotto, terapian aloittaminen ja taloudelliset seikat


Päivitys vapaista ajoista: 26.5.2021. Pitkiin terapioihin (KELA terapia) EI OLE juuri nyt vapaita aikoja (>>>12/2021). Lisätietoja: www.typha.fi Yst.terveisin Sami Tynys, Terapiapalvelu Typha.   Vapaat palveluseteli eli lyhytterapiapaikat omalla sivullaan
Puhelinajat löydät sivun alareunasta. Tarvittaessa saat myös lisäopastusta siihen kuinka terapiaan voi hakeutua.
Voit ottaa henkilökohtaisesti suoraan yhteyttä terapeuttiin, riippumatta oletko hakeutumassa terapiaan opiskelijaterveydenhuollon, lääkäriaseman, työterveyshuollon, tai jonkin muun tahon kautta. Avustan sinua myös terapiaan hakeutumiseen liittyvissä käytännön asioissa. Otan hoitoon rajatun määrän terapiassa kävijöitä, joten saatat joutua odottamaan vapautuvia aikoja.
Ennen terapian aloittamista tavataan arviointikäyntien merkeissä. Päätös terapian aloittamisesta tehdään yhdessä keskustellen ja huolellisesti suunnitellen. En edellytä sinulta säännölliseen hoitoon sitoutumista ennen kuin olet itse siihen valmis. Arvioinnin tavoitteena on myös antamani hoitosuositus, jonka mukaisesti tarjoan mahdollisesti terapiasopimusta ja sovitaan sopivasta tapaamistiheydestä. Arvioinnissa selviää myös vähitellen että onko terapeutti sellainen jolle voisi puhua vaikeuksistaan. 
Terapian hinta on 1.5.2021 lähtien:
  • Yksittäisen arviointikäynnin (45min) hinta on 78€ 
  • 78€/45min kun terapia toteutuu 2 kertaa viikossa
  • Kerran viikossa toteutuvan terapian hinta on 85€/45min
  • Ennen vuotta 2020 alkaneiden terapioiden hinta on sopimuksen mukainen
  • Dokumenttien tilauksesta monistemaksu ja tuntiveloitus
Asiantuntemukseni on käytössäsi varsin kilpailukykyisin hinnoin. Maksutapa on aina käteinen. Arviointi maksetaan jokaisen käynnin päätteeksi ja terapia maksetaan kuukausittain, kuun viimeisellä käynnillä. KELA:n korvaus tulee takaisin korvauksen hakijalle tavallisesti viikon kuluessa. Terapiassa kävijä hoitaa asioinnin KELA:n suuntaan itse. Arviointikäynnin hinta on sama. Mikäli et halua/voi hakea KELA:n tukea tai saa tukea sairausvakuutuksesta, on terapiassa mahdollista käydä myös kokonaan omalla kustannuksella, tällöin hinta neuvotellaan arvioinnin aikana. 

Tapaamistiheys on tavallisimmin 2 kertaa viikossa. Ottamalla yhteyttä saat tietoa vapaista päivä/ilta ajoista. Kellonaika voi vaihdella jos säännöllinen aika on vaikea järjestää työn tai opiskelun vuoksi.
Yhteys terapeuttiin. Terapeuttiin voi ottaa yhteyttä suoraan puhelimitse (puh. 045 - 122 64 22). Lisätietoa saa myös sähköpostilla (älä lähetä kuitenkaan luottamuksellisia tietojasi sähköpostin välityksellä). Terapeutti on parhaiten tavattavissa tässä kuussa arkisin ma-to 10.30-11.30.
Sopimus terapiapalvelusta antaa sinulle mahdollisuuden työskennellä hyvinvointisi hyväksi. Sopimus tehdään arvioinnin päätteeksi ja sen kesto riippuu terapiassa kävijän tarpeesta. Tavallisesti tehdään toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Molemmat osapuolet noudattavat sopimusta, jossa on määritelty lisäksi käyntitiheys, maksukäytäntö ja peruutuskäytännöt esim. sairastumisen varalta. 

Terapian aloittaminen

Kela korvauksen muistilista!

Tutustu lisää Kela:n sivuilta

  • Onko hoitokontakti jo olemassa lääkäriin esim. opiskelijaterveydenhuolto, työterveys, poliklinikka? Jos ei ota yhteys myös psykiatriin eli psykiatrian erikoislääkäriin ja pyydä lausuntoa psykoterapiaa varten. 
  • Täytä oma KELA hakemus, lomakkeita ja ohjeita saat suoraan KELA:lta tai netistä. 
  • Käy arvioinnissa terapeutilla, valitse terapeutti ja tee hoitosopimus. Aloita terapia heti, tai odota KELA:n päätöstä ja aloita vasta sen jälkeen.
  • JATKOHAKEMUS: Terapeutti ei tee päätöstä jatkamisesta puolestasi. Ota jatko siis terapiassa aktiivisesti puheeksi vähintään 1,5kk ennen terapiavuoden päättymistä, pyydä lausunto terapeutilta (ei tarvita ensimmäiseen hakemukseen), pyydä lausunto lääkäriltäsi, täytä oma hakemus ja toimita KELA:lle ennen määräaikaa.
Osumalaskuri: 33281
Copyright (c)2017, All Rights Reserved. Y-tunnus: 2534528-3